Η νέα επένδυση στον Ταύρο που ετοιμάζει η Hellenic Properties

Επαγγελματικά Ακίνητα και Επενδύσεις

Στην πρώτη από μία σειρά νέων επενδύσεων που δρομολογούν, ετοιμάζεται να προχωρήσει η Hellenic Properties μαζί με την Sirec Energy. Πρόκειται για την ανάπλαση ακόμα ενός παλαιού, κενού, πρώην βιομηχανικού κτιρίου σε πράσινο κτίριο γραφείων στον Ταύρο.

Πρόκειται για ένα πρώην βιομηχανικό κτίριο στον Ταύρο, πολύ κοντά στον σταθμό της γραμμής 1 του μετρό στην Καλλιθέα, συνολικής έκτασης 5.200 τ.μ., το οποίο θα μετατραπεί σε πράσινο κτίριο γραφείων, σε μια επένδυση συνολικού ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση στα τέλη του 2026 και στόχος είναι η πιστοποίησή του στο πρότυπο LEED.

“Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με τη Sirec Energy, πρωτοπόρο στον κλάδο των πράσινων επενδύσεων. Η συνεργασία εντάσσεται στη γενικότερη στρατηγική μας για τον εκδημοκρατισμό των πράσινων κτιρίων στην Ελλάδα, δηλαδή να φέρουμε στην αγορά πράσινα κτίρια γραφείων προσιτά στο 90% των ελληνικών επιχειρήσεων, με μεσοσταθμικά 25% χαμηλότερα μισθώματα, από τα υψηλότερα μισθώματα πράσινων κτιρίων σήμερα στην Αθήνα”, σημειώνει ο Ερρίκος Αρώνες, διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties.

To υπό ανάπτυξη κτίριο εκτείνεται σε 1.400 τ.μ. ανά όροφο. Μπορεί να μισθωθεί είτε ολόκληρο, είτε τμηματικά “και προσφέρεται για τη χρήση που το προτείνουμε”, τονίζει ο ίδιος.

Μιλώντας για τη συνεργασία με τη Sirec Energy, ο Ερρίκος Αρώνες εξήγησε ότι τα έργα της Hellenic Properties εμπίπτουν στον πυλώνα επανάχρησης του κτιριακού αποθέματος και την αναβάθμισή τους σε πράσινα. Το πρώτο αυτό νέο έργο είναι μία από τις τουλάχιστον τρεις επενδύσεις που θα γίνουν από κοινού μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

“Ο λόγος που μπορούμε να προσφέρουμε πιο προσιτό μίσθωμα είναι η επανάχρηση του υφιστάμενου κτιρίου-κελύφους, που στην προκειμένη περίπτωση στον Ταύρο είναι πρώην βιομηχανικό και δεν χρειάζεται στατικές ενισχύσεις. Επίσης, είναι συνάρτηση και της περιοχής, ως entry point. Το έργο αυτό είναι μέρος του συνολικού των 35.000 τετραγωνικών μέτρων γραφειακών χώρων που θέλουμε να φτάσουμε σε ανάπτυξη εντός του 2024”, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Properties, Ερρίκος Αρώνες.

Το παραπάνω έργο αποτελεί μέρος του συνόλου γραφειακων αναπτύξεων 35.000 τ.μ. που αναπτύσσει εντός του 2024 η Hellenic Properties.

Ένα από τα σημαντικότερα έργα της είναι το οικιστικό project στο Στροφύλι Κηφισιάς, στη θέση της θερινής βασιλικής κατοικίας της Ασπασίας Μάνου. Πρόκειται για μία επένδυση 11 εκατομμυρίων που περιλαμβάνει επτά σουίτες διαμερισμάτων και αρχοντικών σε σχέδια του Δημήτρη Αγιοστρατίτη και την 14Architects. Τον Μάιο βγαίνουν στην αγορά μέσω διεθνούς μεσιτικού γραφείου οι κατοικίες, με τη ζητούμενη τιμή πώλησης να ξεκινά από 8.500 – 9.000 ανά τ.μ. ή 2 εκατ. ανά κατοικία.

Τέλος, η Hellenic Properties προχωρά στην αξιοποίηση του κτιρίου 10.000 τ.μ. στη λεωφόρο Συγγρού, το οποίο θα μετατρέψει σε πράσινο γραφείο, με τη συνολική επένδυση να ανέρχεται σε 28 εκατ. ευρώ.

 

πηγή capital.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *